Restauranger som är värda ett besök

Maten i London är mångfaldig både i smak och i prisklass. Tack vare det kan du hitta precis vad du är sugen på, oavsett vad du än letar efter. Spelar ingen roll om du är gourmet eller gourmand, här nedan hittar du säkert något som passar dig.

EAT.

En restaurangkedja som etablerat sig i London är EAT. Deras meny är väldigt praktiskt utformad. Här erbjuds ett urval av mackor, juicer och mindre take away-rätter som du kan kombinera till den måltid som är ultimat för dig. Det finns oerhört många alternativ så oavsett dina allergier, dieter eller preferenser kommer du att hitta något som passar dig och dina behov. Det finns både varm och kall mat samt dryck vilket är perfekt för ett snabbt stopp oavsett årstid.

Det finns över 12 EAT-restauranger enbart i London är därför är de inte svåra att hitta. Oavsett om du söker något lätt eller mer mättande är det här ett perfekt ställe att stanna till på. När London erbjuder så pass många fantastiska sevärdheter att beundra har man inte alltid tid att vänta på maten.

Burger & Lobster

Den här restaurangkedjan grundades av fyra skolkamrater som delade en vision om en meny baserad på enbart enkla ingredienser. Kedjan öppnade från början i form av en blygsam liten pub men har idag spridit sig och har nu flera restauranger runtom i London och andra delar av Europa.

På menyn står som namnet skvallrar om både burgare och hummer. Matsedeln är en väluttänkt men en blygsam sådan. Blygsamma är även priserna. Trots det lilla utbudet finns det en stor variation på det som går att beställa. De har en oerhört bra koll på sina råvaror och är inte rädda att berätta vart allt kommer ifrån; hummern kommer exempelvis från Bedford i södra Kanada. Med så bra koll vet man att råvarorna håller en oerhört hög kvalitet.

Pied à terre

Skulle du söka efter en oförglömlig upplevelse är restaurangen Pied à terre en att rekommendera. Namnet är hämtat från franskan och betyder bokstavligen ”fot på jorden”, men uttrycket betyder på ett ungefär ett mindre andra hem. I det här fallet har det mindre andra hemmet dessutom en Michelin-stjärna som de fick enbart två år efter att de öppnade år 1991. En unik och uppskattad detalj med Pied à terre är även det faktum att de har ett stort vegetariskt och veganskt utbud, vilket gör att stället är passande för en stor kundkrets.

Pied à terre är som man förstår av namnet en fransk restaurang, som har bemästrat det franskaköket. De erbjuder en stor variation av olika måltidskonstellationer i olika prisklasser, där de billigare är luncherna som kostar strax under 30 pund för en förrätt och huvudrätt. Är du ute efter den ultimata kvällen och känner för något speciellt kan du dock satsa på ”kockens val”. Det kostar 145 pund men då serveras du kökets absolut finaste mat. Lokala råvaror används i största utsträckning och maten lagas med stor omsorg. Den här restaurangen vet precis vad de håller på med.