Londons bästa shopping

Gillar du budgetshopping eller föredrar du att pröjsa för märkesattiraljer? Oavsett hur mycket du är beredd att spendera har London all den shopping du kan tänka dig. Dessa är bland de bästa ställena att shoppa på i London.

Primark

Budgethimmelen för alla runtom i hela Storbritannien heter Primark och det är ett av de första ställen som du behöver besöka på din shoppingrunda. Det är väldigt viktigt att det är bland de första. Då priserna är ofattbart låga på Primark är det lätt att bli överväldigad och köpa halva affären.

Primark erbjuder ett utbud av herr-, dam- och barnkläder, diverse kosmetika och även heminredning. Det är som ett mini-Ullared om du varit där någon gång. Det finns både trendiga saker och basartiklar, ett utbud som täcker flera enorma våningar. I London finns runt 15 butiker (du läste rätt) utspridda i staden, därför behöver du knappast gå långt för att hitta ett.

Oxford Street

Det finns en enorm mängd fantastiska shoppinggator men den främsta är den med det välkända namnet Oxford Street. Här hittar du en vild blandning av billigare klädkedjor och finare designerbutiker. Du är heller inte klar när du gått upp och ner Oxford Street några vändor. Det finns nämligen hur många bakgator med mindre butiker som helst. En av de största och mest shoppingvänliga av gator är Regent Street, som du svänger av till vid hörnet med Oxford Circus tunnelbanestation. Där kan du hitta märken såsom Michael Kors, Molton Brown och Kate Spade, som alla är väldigt exklusiva och eftertraktade.

I koppling till Oxford Street finns det runt hela 300 butiker att besöka och öppettiderna är generösa. Du kan shoppa i nästan tolv timmar i sträck även om det flesta nog ger upp innan de hunnit så långt. Skulle pengarna börja tryta till slut så har London ett flertal budgetvänliga hotell att ta in på. Så shoppa så mycket du kan!

Department stores

En annan sak som det finns gott om i London är gigantiska varuhus, så kallade ”department stores”. De är normalt sett flera våningar, där varje våning är tillägnad en särskild avdelning. Första våningen kan till exempel ha smink och parfym, nästa kan ha mode och en tredje inredning. De skulle kunna jämföras med Åhléns om man söker en svensk motsvarighet.

I London finns det dock ett flertal stora kedjor. Några exempel är bland annat John Lewis, Debenhams eller Selfridges och samtliga har ett flertal varuhus vardera utspridda i huvudstaden. Men en sak som är bra att veta är att dessa varuhus tenderar att ha högre priser är genomsnittet. Därför kan det vara smart att inte börja sin shopping just där. Det finns oerhört mycket som lockar och det vore ju synd att bränna alla sina pengar på ett och samma ställe. Oavsett vad du letar efter lär det dock gå att finna här, det spelar ingen roll om du letar efter knappnålar, en barnvagn eller läppstift. Ett måste vid ett besök i London, om det så bara är för att gå igenom våningarna sukta och förundras.