london på kvällen

Härifrån kan du flyga till London ifrån Sverige

Planerar du att flyga till London men vet inte vart ifrån man kan flyga i Sverige? I det här inlägget så kommer vi att kolla närmare på vilka flygplatser i Sverige som man kan flyga ifrån.

Flygplatser i Sverige som du kan flyga till London från

I Sverige så finns det cirka 35 olika sorters flygplatser enligt Transportstyrelsen men det är bara några av alla dessa flygplatser som flyger till London.

Dom flygplatser som man kan resa från om man ska flyga till London är:

Så om du bor längre upp i landet så får man antingen flyga från Stockholm eller Göteborg om man ska till London.

flyga

Stockholm Arlanda Airport

Stockholm Arlanda Airport ligger cirka 43 kilometer norr om Stockholm och är Sveriges största flygplats. Flygplatsen har fyra terminaler och erbjuder både inrikes- och utrikesflyg. Några av de flygbolag som flyger från Stockholm Arlanda Airport är British Airways, KLM, SAS och Lufthansa.

När du reser till London från Stockholm Arlanda Airport kan du flyga till antingen Heathrow eller Gatwick.

Malmö Sturup Airport

Malmö Sturup Airport är Sveriges fjärde största flygplats och ligger cirka 28 kilometer sydost om Malmö. Flygplatsen erbjuder både inrikes- och utrikesflyg och har två terminaler. De flygbolag som flyger från Malmö Sturups flygplats är Ryanair, Wizz Air, SAS, Norwegian och Finnair.

När du reser till London från Malmö Sturup Airport kan du flyga till Stansted.

Göteborg Landvetter

Göteborg Landvetter är Sveriges näst största flygplats och ligger cirka 20 kilometer öster om Göteborg. Flygplatsen erbjuder både inrikes- och utrikesflyg och har tre terminaler. Flygbolag som flyger från Göteborg Landvetter Airport är bland annat British Airways, KLM, Lufthansa, SAS och Turkish Airlines.

Från Göteborg Landvetter kan du flyga till både Heathrow och Gatwick när du reser till London.

Så där har du det. Det här är de flygplatser i Sverige från vilka du kan flyga till London. När du planerar din resa, se till att kontrollera vilken flygplats som ligger närmast dig och vilka flygbolag som flyger därifrån.