Här hittar du Londons bästa Fish & Chips

Fish and chips är något som många börjar tänka på när London kommer upp som samtalsämne. Det är nämligen en riktig inhemsk engelsk klassiker som bara är ett måste om man besöker London. Här har vi listat några av Londons bästa hak för att få uppleva en fulländad tallrik med just fish and chips.

Poppies Fish and Chips

Den här restaurangen grundades av en man med en otrolig expertis på området. Pat ”Pop” Newland började tillaga fish and chips när han var bara 11 år gammal och har nu applicerat den kunskapen han samlat längst vägen på sina egna restauranger. Det finns ett flertal Poppies Fish and Chips bara i London, där den första öppnade år 1952.

Förutom fish and chips erbjuder de även klassiska brittiska delikatesser såsom vegetable cornish pasty eller saveloy. Men är det just fish and chips du är ute efter får du en tallrik av varierande storlek för någonstans mellan 12 och 16 pund. Är du inte mycket för att gå på restaurang går det även att köpa mat från Poppies Fish and Chips som take away i tidningspapper, precis som den åts från början.

Baileys

Baileys Fish and Chips är beläget i Fulham, en bit utanför centrala London. Men oroa dig inte, det finns gott om sätt att ta sig dit. Restaurangen har öppet från lunch till sent inpå kvällen. Därför är det inte svårt att få en snabb fish and chips att passa in i resplanerna.

Ett annat stort plus med Baileys är att de har en stor variation i sin meny. Restaurangen passar alltså även ett större sällskap och det finns både traditionellt brittiskt, amerikanskt och kinesiskt cuisine att välja mellan. Även ett stort urval för vegetarianer finns och mycket går att lägga till samt välja bort för de som exempelvis har allergier. Skulle det inte finnas utrymme för hela sällskapet går det även bra att ta med sig maten.

The Ivy Market Grill

Om du är ute efter en mer exklusiv variant av den traditionella snabbmaten är The Ivy Market Grill rätt restaurang för dig. Den ligger i CoventGarden och därmed ungefär så centralt som en restaurang kan komma. De har även öppet större delen av dagen. Här serveras traditionell brittisk mat såväl som Afternoon Tea och våffelbrunch, kombinerat med dyra delikatesser och exklusiva drinkar. Därför är Ivy Market Grill perfekt att spendera hela dagen på. Deras fish and chips är förövrigt bedömt av allmänheten som en av de absolut bästa i London. Ett måste att prova när du besöker Covent för fish and chips.