De bästa lyxhotellen i London

Har du pengar att spendera och vill bo i överflödig lyx? I London har du möjlighet att hyra rum där du kan få allt ifrån frukost på sängen till barnvaktningstjänster för allt mellan ynka £275 uppemot £6000 per natt, för den som verkligen vill lyxa till det.

Baglioni Hotel

Baglioni Hotel drivs av en kedja som har ett flertal hotell. Dessa går idag att hitta i länderna Storbritannien, Frankrike och Italien. Hotellet andas italiensk elegans och har varit öppet sedan 2004. Det ligger centralt nära Hyde Park. En perfekt plats för dig som vill bo mitt i allt, men som samtidigt inte mitt i storstaden. Det finns fortfarande gott om förbindelser till exempelvis Oxford Street, men att det inte ligger mitt i smeten ger hotellet möjlighet att erbjuda större rum, mer yta och bättre utsikter än du annars skulle ha fått.

Rummen varierar i pris, då du kan välja mellan ett mindre rum, ett större rum och en egen svit. De minsta rummen kostar dock ungefär £275 per natt, medan de större rummen kan kosta i storleksordningen £565. De finaste sviterna dock, kan kosta uppemot £6000 per natt. Vill du fortfarande ha en svit, men vill spendera mindre, kan du även boka en mindre svit för ungefär en tiondel av priset.

Bulgari Hotel

I närheten av Baglioni Hotel hittar du även Bulgari Hotel, som på samma sätt ligger i utkanten av Hyde Park. Hotellet öppnade 2012 och de har redan lyckats bygga upp ett exklusivt hotell med fantastiska rum. Med närhet till allt kan du lätt ta dig runt och uppleva staden, samtidigt som du slipper storstadsruset. Är du en sån som lägger en majoritet av din budget på boendet, så oroa dig inte. London må ha många lyxiga restauranger att kombinera ditt lyxhotell med, men besöker du huvudstaden är ändå den ekonomiskt blygsamma fish and chipsen ett måste till lunch.

Rummen på Bulgari Hotel varierar mycket i prisklass men alla håller en oerhört hög kvalité; till och med de minsta rummen har en minimal golvyta på nästan 50 kvadratmeter. Rummen är oavsett prisnivå designade för att kännas som ett andra hem och med den generösa inredningen är det precis vad de gör.

Four Seasons Hotel

Det allra mest luxuösa sparades till sist – the Four Seasons Hotel. Hotellet är beläget i stadsdelen Mayfair och är därför det ultimata hemvistet för den som gillar sevärdheterna, shoppingen och storstadspulsen.

Alla alternativ är stora och väl inredda, vissa erbjuder till och med en privat terrass. Det finns dessutom Wi-Fi tillgängligt, samt en TV med DVD- och BluRay-spelare till och med i de billigaste rummen. Fönstren går från golv till tak och därför badar samtliga rum i ljus. Från fönstren syns även en fantastisk vy ut över Mayfair. Utöver det kan då få tillgång till varenda bekvämlighet du kan tänka dig, såsom tvättning, barnvaktning eller luftfuktning. Du kan även få låna sådant som datorer, skrivare eller fax-maskiner. Det finns inte många bekvämligheter besparade på Four Seasons Hotel.