De bästa hotellen i London för dig med liten budget

Oavsett om du kan göra många bra fynd i London så går ändå pengarna med strykande åtgång. Vill du hellre lägga slantarna på att fylla väskan hem med fina saker och kanske unna dig ett glas eller två till maten? Då kan det vara en bra idé att skära ner på boendekostnaden. Ofta kan man hitta bra och billiga flyg till London. Men hotell eller vandrarhem som duger till ett överkomligt pris kan vara svårare beroende på när och var du bokar. Standarden är även lägre i England så att ett trestjärnigt hotell är mer som ett tvåstjärnigt är något man får ställa in sig på. Här ger vi tips på tre hotell som starkt rekommenderas för dig som reser med en lite tajtare budget.

Meininger Hotels

Om du söker budget men kvalitet är Meininger Hotels ett perfekt val för dig. Det här hotellet är en kedja som är utbrett över hela Europa, men i London ligger det beläget vid Hyde Park. Läget är därför oerhört centralt då parken ligger mitt i huvudstaden. Skulle du trots det känna dig isolerad så erbjuder Meininger Hotels både gratis Wi-Fi till alla sina gäster och en datorsal där du kan hyra in dig om du inte skulle ha med dig en egen dator. Receptionen är även öppen dygnet runt om något problem skulle dyka upp.

Hotellet har hela 48 moderna rum av olika storlekar, utbredda på sex våningar. Alla våningar går att nå med hiss. Beroende på hur knappt om pengar du har så kan du välja mellan att bo i ett eget rum eller i en sovsal som du då delar med andra gäster på hotellet. På så sätt behöver du bara hyra en sovplats om pengarna verkligen kniper. De har fantastiska recensioner, låga priser och en stor variationsmöjlighet; därför är det här ett hett tips om du letar budgethotell i London.

Safestay Elephant and Castle

Intill floden Themsen finns ett hostel vid namn Safestay Elephant and Castle. Som det går att höra på namnet ligger det i närheten av tunnelbanestationen Elephant and Castle. Perfekt för dig som vill resa runt i staden och kanske shoppa en hel del.Safestay är även det en kedja som har etablerat sig runtom i Europa i gamla och intressanta byggnader. Insidan är dock alltid nyrenoverad till en bekväm standard.

Hos Safestay har du gratis Wi-Fi och en reception som är öppen dygnet runt. Utöver det har du tillgång till en tvättstuga, vilket är ett privilegium som få andra boendelösningar erbjuder. Du får tillgång till ett vardagsrum som du delar med andra gäster där det finns soffor och en TV. Skulle du få slut på saker att göra så läs startsidan igen. Där hittar du säkert något roligt att hitta på.

Smart Hostels

Hos Smart Hostels hittar du precis vad det låter som – nämligen ett hostel för dig som tänker smart när det kommer till pengar. Kedjan startades år 1999 och har sedan dess lyckats bygga upp en otrolig stabilitet. Idag har de sex hostel enbart i London. Några av hostelen är även under ombyggnation, och när de sen är klara kommer samtliga rum ha tillgång till ett helt eget badrum. Det är en lyx få hostel erbjuder sina gäster.

Alla deras hostel har fått bra betyg av gästerna och det är inte svårt att förstå varför. Priserna för ett rum ligger runt £20 per natt, vilket är fantastiskt för det läge som fås i utbyte. Du har tillgång till en reception dygnet runt, Wi-Fi samt möjlighet att tvätta i en gemensam tvättstuga. Oavsett vad du kan tänkas behöva på dina äventyr så erbjuds det här. Smart Hostels är därför ett oerhört prisvärt alternativ om du ska vistas i London en längre tid och kanske söka jobb eller letar eget boende.